lördag 6 november 2010

Rädda Nybrokajen 11

I eftermiddags var jag inne i stan, på Nybrokajen, och hörde den lilla barockensemblen Europa Galante med sin ledare och violinsolist, Fabio Biondi. Det kanske är enda gången man får möjlighet att höra dem i Sverige, åtminstone i Rikskonserters regi. Rikskonserter läggs nämligen ner vid årsskiftet.

Eftermiddagskonserten som jag besökte idag är en del av den sista turnén arrangerad av Rikskonserter. En epok går i graven.
Dagens presentatör påpekade att med Rikskonserters upphörande följer att konsertverksamheten vid Nybrokajen 11 också avslutas. Gamla Ackis, en gång Radiosymfonikernas hem. En anrik, klassisk scen i Stockholm. Verksamheten läggs ner.

Läget är förträffligt, mitt i Stockholm, nere vid vattnet ett stenkast från Dramaten. Det är en vacker lokal, väggarna andas kultur och akustiken är utmärkt. Dessutom är den upprustad för inte alltför länge sedan.

Ska vi musiker stillatigande åse denna stympning av vår konstnärliga infrastruktur? Eller ska vi protestera?
Det här inlägget är min protest. Protestera du också, på Facebook (FB-gruppen heter just "Rädda Nybrokajen 11!") och Twitter, i tidningar och etermedia, och direkt till politiker. Stockholms kommunpolitiker är väl den logiska måltavlan för protest i det här fallet.
Rädda Nybrokajen 11!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar