tisdag 28 juli 2009

Föreläsningar och kammarmusik


Dag två gav oss halvklart väder och en del regnstänk. Men det var ett milt regn och när kvällen kom var den varm och len till skillnad från tidigare kvällar. Det blir mörkt redan klockan sex.
Några av oss följde David Daltons dynamiska föreläsning om William Primrose. Det visades två primrose-filmer som i varje fall jag inte sett tidigare.
Efter lunch var vi några som tog oss en titt på Stellenbosch' botaniska trädgård med tusentals fascinerande plantor från Sydafrika, men också från Brasilien, Asien och vadduvill. Lustiga ekorrar och fåglar av flera slag som jag aldrig sett förut, lät sig beskådas i buskar och träd.
Klockan fyra hade Christine Rutledge sin föreläsning angående tidstroget spel. Nivån på denna var väldigt basic och vi borde inte ha varit där. Nästan allt som sades av Rutledge har jag kunnat i tjugofem år redan.
Bättre upp var kvällskonserten som innehöll Mozarts g-moll stråkkvintett och Schumanns pianokvartett framförda av tillfälliga festivalensembler. Konserten inleddes med komponerad traditionell musik från södra Afrika framförd på traditionella instrument tillsammans med modern oboe(!). Medverkade gjorde Kobus Malan och Anthony Caplan, båda bekanta för oss sedan igår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar