fredag 4 juni 2010

Andra dagens morgon

>
[Photo: DSO]
Matthew Jones är professor i violin och viola vid Royal Welsh College of Music and Drama. På kongressen leder han sessioner i Alexanderteknik.



[photo: secure.cim.edu]
Lynne Ramsay-Irvine, alternerande stämledare i Cleveland Orchestra sedan 1989, på viola förstås. Undervisar vid Cleveland Institute of Music. Hon håller på kongressen seminarium om orkesterlitteraturen. Något slags stämrep kanske; klockan åtta på morgonen!


[photo: www.loc.gov]
Samuel Rhodes har varit medlem i Juilliard-kvartetten i 40 år(!). Hans enorma erfarenhet hoppas vi få del av vid hans masterclass på torsdagsmorgonen. Rhodes är född i New York och studerade en gång i tiden viola hos bl a Walter Trampler.



[photo: www.riax.com]
Atar Arad, amerikansk violist, född i Israel 1945. Tidigare medlem av Cleveland Quartet, mångfaldig prisvinnare i tävlingar, undervisar i Bloomington, tidigare på Eastman. Även komponist. Spelar på en viola av Niccolo Amati. Medverkar på kongressen som jurymedlem och med en kort recital tillsammans med Carol Rodland.


[photo: carolrodland.com]
Carol Rodland, solist, kammarmusiker och lärare. Debuterade som tonåring med Philadelphia Orchestra. Därefter prisvinnare i flera tävlingar. Undervisar på Eastman. Rodland deltar på kongressen som jurymedlem i tävlingen för unga violister samt med en kort recital tillsammans med Atar Arad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar