onsdag 9 juni 2010

Är vi klara med det?...

... Inte alls! Hör nu här:

[photo: nove.firenze.it]

Bruno Giuranna, född i Milano 1933, en av grundarna av den berömda ensemblen I Musici. Solist på både violin, viola och viola d'amore. Inledde sin solokarriär redan 1954! Sedan dess regelbundna framträdanden med Berliner Philharmoniker, Concertgebouw Orkest and La Scala-orkestern med bl a Abbado, Giulini, Barbirolli, Muti och Celibidache. Erfaren violaprofessor. President för ESTA, European String Teachers Association. Talrika inspelningar, bl a med Szeryng, Mutter och Rostropovitj. Numera även dirigent. Medverkar på kongressen med två seminarier.


[photo: orient.bowdoin.edu]

Roberto Díaz är rektor för Curtis Institute of Music i Philadelphia och violaprofessor vid samma skola. Tidigare har han bl a varit violastämledare i the National Symphony under Rostropovitj och i Philadelphia Orchestra, 1996-2006. På kongressen får vi höra honom i masterclass och i Schnittkes Monolog.


[photo: members.aon.at]
Kim Kashkashian kräver kanske ingen närmare presentation, som den välkända stjärnviolist hon är. Men ändå: armenisk härkomst, född 1952 i Detroit och uppvuxen där. Studier för Trampler och Tuttle vid Peabody Conservatory. Läraruppdrag i Bloomington, Berlin, Freiburg och Boston i tur och ordning. Kontinuerligt samarbete med samtida komponister som Gubaidulina, Bouchard, Jolas, Penderecki, Harbison, Kurtág, Kancheli, Mansurian och Eötvös. På violakongressen får vi två tillfällen att höra henne spela.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar